Cursussen -> Installeren -> Vista servicepack 1 installatie

Vista servicepack 1 installatie

Sinds 16 april 2008 is de Nederlandse versie van Service Pack 1 voor Windows Vista beschikbaar. Het Service Pack heeft de eerste kinderziektes uit het besturingssysteem verwijderd. In deze cursus laten wij zien hoe u Service Pack 1 installeert.

In deze cursus installeren we Service Pack 1 door hem los te downloaden. Installeren via Windows Update kan ook. Sla dan de stappen 1 tot en met 4 over en ga naar Windows Update.

1) Download het Service Pack via deze link:

Service Pack 1 (32 bit versie) downloaden klik hier
Service Pack 1 (64 bit versie) downloaden klik hier

2) Wanneer u op de download pagina bent, selecteert u de Nederlandse taal en klikt u op de button
" downloaden "

3) De download van Service Pack 1 zal nu van start gaan. Klik op "uitvoeren" om Service Pack 1 direct te installeren, wilt u later installeren klik dan op " opslaan"  Let op! omdat Service Pack 1 enorm in omvang is kan het enige tijd duren voordat het bestand op uw computer is gedownload.

4) Wanneer de download gereed is start de installatie. Klik op de button " uitvoeren "

5) U ziet nu het onderstaande scherm, klik op volgende

6) U dient eerst akkoord te gaan met de licentievoorwaarden. Zet een vinkje voor " ik accepteer de licentievoorwaarden". Klik vervolgens op volgende.

 

7) U krijgt nu het laatste venster te zien voor de installatie. Sla al het geopende werk op en sluit de geopende programma's af. Laat het vinkje staan voor " de computer automatisch opnieuw opstarten "
Klik vervolgens op de button " installeren "

  

8) De installatie van Service Pack 1 gaat nu van start. Let op! het kan enige tijd duren voordat de gehele installatie is afgerond. Dit ligt mede aan de snelheid van de PC. Ook bij snelle PC duurt de installatie een geruime tijd. Minimaal 1 á 2 uur.

Laat u computer gewoon aan staan en zet deze niet onverwacht uit. Wanneer u gebruik maakt van een laptop dient u i.p.v. op de accu te werken, een overschakeling te maken op netstroom.

Na de installatie start de computer zoals gebruikelijk weer op. Nadat u bent ingelogd ziet u het onderstaande scherm en is de installatie met succes afgerond.