Cursussen -> Algemeen -> Extern Bureaublad

Extern Bureaublad

Let op! de functie extern bureaublad is alleen beschikbaar in Vista Business en Ultimate 

Met de extern bureaublad tool is het mogelijk om op een andere computer op afstand over te nemen. U ziet dan precies dezelfde Windows omgeving die u nu ziet alleen dan van een andere computer.

Het is ook mogelijk om uw computer open te zetten voor extern bureaublad. Deze functie zal ik als eerst behandelen. Het is niet verstandig om deze functie open te zetten wanneer u rechtstreekt verbonden bent met het internet. Iedereen die u IP adres weet kan op deze manier verbinding met uw computer maken via extern bureaublad. Om in te loggen op uw pc hebben zei natuurlijk wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar het is natuurlijk beter als onbevoegde helemaal geen verbinding met uw pc kunnen maken. Wanneer uw pc zich bevind achter een router kan extern bureaublad gerust worden opengezet. De router zorgt ervoor dat er geen verkeer vanaf buitenaf (het internet) kan inloggen op uw pc. Alleen vanaf het interne netwerk (dus een andere computer in uw woonhuis) is het mogelijk om de pc over te nemen.

We zullen nu extern bureaublad activeren voor uw eigen computer. Hierdoor kunt u straks vanaf een andere computer in uw netwerk verbinding maken met de computer waar u extern bureaublad openzet.

Stap 1
Klik met de rechtermuisknop op deze computer en kies voor eigenschappen.

Stap2
Klik aan de linkerkant op " instellingen voor externe verbindingen " in het venster wat naar voren komt klikt u op het tabblad " verbindingen vanaf buitenaf "

Klik onderaan het bolletje dicht voor " alleen verbindingen toestaan met computers waarop extern bureaublad met netwerkniveauvertificatie wordt uitgevoerd (veiliger). "
U kunt onder de button gebruikers selecteren aangeven welke gebruikersaccounts er mogen inloggen met extern bureaublad. Klik vervolgens op ok.

We gaan nu verbinding maken naar een computer.

Stap3
Klik op start --> programma's --> bureau accessoires --> verbinding met extern bureaublad.

  

Typ bij computernaam: de naam in van de computer waarmee u verbinding wilt maken. De computernaam kunt u zien door te klikken met de rechtermuisknop op deze computer. (u kunt overigens ook een ip-adres van de andere computer in uw netwerk opgeven). Wanneer u nu klikt op verbinding maken komt er een scherm tevoorschijn waar u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren (dit is van een account op de computer waarmee u verbinding maakt). Wanneer u deze gegevens hebt ingevuld worden de instellingen geladen en ziet u de Windows omgeving van de andere computer.